Hoe werkt Linkpay

Linkpay is een platform om snel en eenvoudig betalingen via internet te kunnen ontvangen. Het is niet meer nodig om een complete webshop in te richten. Met Linkpay maak je betaallinks aan. Deze betaallinks kunnen overal geplaatst worden: op de eigen website, in forums, op social media, op een factuur of in een e-mail. Via deze link kunnen klanten eenvoudig, veilig en snel betalen.

Linkpay is zelf geen betaalprovider. Betalingen door klanten en de uitbetaling worden afgehandeld door Mollie, de toonaangevende Payment Service Provider uit Nederland.

Account aanmaken

Wanneer er een account wordt aangemaakt bij Linkpay wordt er automatisch een account gemaakt bij Mollie (als er nog geen account was). Na activatie van het Mollie-account en acceptatie van de betaaldienstovereenkomst bij Mollie worden de beide accounts aan elkaar gekoppeld. Als de koppeling tussen de twee accounts is gelegd kun je betalingen ontvangen via Linkpay.

Betaallinks

Bij Linkpay kun je zogenaamde betaallinks aanmaken. Deze betaallink kun je daarna overal gebruiken. Een voorbeeld van een betaallink is:

https://linkpay.nl/mijnbedrijf/product

Elk account heeft een eigen code, in het voorbeeld hierboven is dat 'mijnbedrijf'. Daarachter staat de betaalcode. Wanneer deze link gevolgd wordt komt de bezoeker op de productpagina. Daar staat alle informatie over het product of dienst en kan betaald worden. Na betaling krijg je als verkoper een notificatie via e-mail dat de betaling is gedaan, en krijg je alle ingevoerde informatie. Naast de standaard informatie is het hier mogelijk om voorraadbeheer te doen, extra informatie te vragen, downloads aan te bieden die pas beschikbaar komen na betaling en facturen te sturen. Bekijk alle mogelijkheden die Linkpay biedt.

Ook is het mogelijk om een betaalverzoek te versturen. Deze zien er als volgt uit:

https://linkpay.nl/mijnbedrijf/2500/De omschrijving

In het voorbeeld wordt een betaling gedaan van €25,00. De omschrijving komt bij de betaling te staan. Deze link kun je bijvoorbeeld in een e-mail zetten of op een factuur.

Kosten en facturatie

Het maken van een account en betaallinks is gratis. Pas als er een betaling gedaan wordt zullen er transactiekosten worden ingehouden. De kosten worden op het betaalde bedrag ingehouden en worden achteraf gefactureerd.

De transactiekosten bestaan uit twee delen: Eén deel wordt door Mollie ingehouden, en één deel door Linkpay. Kijk bij de prijzen wat de transactiekosten zijn.