Koppelingen en API

Wat is een API?

API is de afkorting van Application Programming Interface. Deze interface zorgt ervoor dat computerprogramma's met elkaar kunnen communiceren. Een API is een ingang in jouw Linkpay account die andere software onder bepaalde voorwaarden kan gebruiken om informatie uit te wisselen. Met een API kun je dus verschillende systemen koppelen aan Linkpay en inzien. Dat maakt Linkpay flexibel en overzichtelijk in het gebruik!

Welke systemen kun je koppelen?

In principe kan voor elk systeem een API worden geschreven. De mate van functionaliteit is echter afhankelijk van de mogelijkheden van het systeem waarmee jouw Linkpay account moet worden verbonden. Linkpay kan betaalverzoeken en facturen aanmaken die tegen bewerken zijn beveiligd. Een extern systeem kan deze documenten automatisch inlezen in de boekhouding en verwerken. Snel, veilig en foutloos!

Als voorbeeld geven we de systemen van 12Flex en het leerlingenvolgsysteem ParnasSys. Deze programma’s hebben uitstekende mogelijkheden om op de manier zoals hierboven staat, te worden aangesloten op Linkpay!