FAQ

Wordt je vraag hier niet beantwoord, neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Wanneer de aanmeldingsstappen zijn doorlopen kunnen er meteen betaallinks gemaakt worden in Linkpay. Betalingen kunnen pas worden ontvangen wanneer ook het Mollie account volledig is: Alle gegevens zijn ingevuld en de betaalmethode iDEAL is geactiveerd. Wanneer je je bij Linkpay aanmeldt wordt duidelijk aangegeven welke gegevens bij Mollie ingevuld moeten zijn.
Het kan voorkomen dat je de aanmelding bij Linkpay niet geheel hebt doorlopen. Bijvoorbeeld door het per ongeluk sluiten van de browser of het wegvallen van de internetverbinding. Geen nood, je kunt de aanmelding voltooien door weer opnieuw in te loggen. De inloggegevens heb je in de eerste stap opgegeven. Dit zijn het e-mailadres en het eigen verzonnen wachtwoord. Na inloggen kun je verder gaan waar je was gebleven. Wachtwoord vergeten? Deze kan je opnieuw opvragen op de pagina wachtwoord vergeten.
Tijdens de aanmelding word je ondersteund in het activeren van het Mollie-account. Lukt dit toch niet? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je dan helpen om het account toch compleet te krijgen.

Mollie

Nee. Linkpay faciliteert het systeem voor het maken en onderhouden van betaallinks. De eigenlijke verwerking van een betaling wordt gedaan door Mollie, een Payment Service Provider (PSP). Deze provider waarborgt dat het overgemaakte bedrag ook daadwerkelijk op de rekening wordt bijgeschreven.
Linkpay maakt gebruik van het netwerk van Mollie. Mollie is al jarenlang actief op de online betaalmarkt en heeft een robuuste infrastructuur. Door dit stabiele platform is er weinig tot geen downtime, waardoor je altijd betalingen kan ontvangen.

Betalingen, kosten en facturatie

Bij elke transactie worden transactiekosten ingehouden. Het betaalde bedrag minus deze transactiekosten wordt overgemaakt op de bankrekening. Eens per maand worden de totale ingehouden transactiekosten door Mollie en Linkpay gefactureerd. Deze factuur is dan al betaald, maar wel noodzakelijk voor de boekhouding.
Door Linkpay wordt € 0,70 transactiekosten ingehouden. Daarnaast rekent Mollie per betaling (op moment van schrijven) € 0,29 transactiekosten. Wanneer er bij een betaallink een bestand kan worden gedownload (zoals bijvoorbeeld een e-book), dan worden er nog € 0,50 extra kosten door Linkpay ingehouden. Alle kosten staan exclusief btw vermeld.
Wanneer een betaallink is voldaan, staat het geld bij stichting Mollie Payments. De uitbetaling van dit bedrag kan bij Mollie zelf worden aangegeven. Standaard is dit eenmaal per maand, maar dit kan ook worden gewijzigd tot elke werkdag. Deze, en andere aanpassingen, kunnen hier worden gedaan.
De betalingen die via Linkpay worden gedaan worden periodiek door Mollie uitbetaald. In deze uitbetaling staat een referentienummer, maar niet wat er exact betaald is. Om betalingen in de boekhouding te verwerken heeft Mollie een overzicht gemaakt wat er exact wordt uitbetaald. Ga hiervoor in de backend van Mollie naar Uitbetalingen. Voor elke uitbetaling is hier een overzicht te raadplegen en kan de betaling in de boekhouding verwerkt worden.

Betaallinks

Overig

Als consument kun je wel betalingen doen via Linkpay, maar je kan geen Linkpay account nemen om betalingen te ontvangen.

Linkpay werkt samen met Mollie. Bij Mollie is het vereist om een zakelijke bankrekening te hebben. Zonder zakelijke bankrekening kan er dus niet uitbetaald worden.
De verbinding met Linkpay voor zowel de koper als verkoper is beveiligd met een SSL-certificaat, waardoor gegevens niet afgeluisterd kunnen worden. De uiteindelijke betaling wordt gedaan via het netwerk van Mollie. Mollie wordt gecontroleerd door de Nederlandsche bank en moet aan vele eisen voldoen wat betreft veiligheid. Mollie is PCI DSS gecertificeerd en alle servers staan in Europa.
Linkpay faciliteert het platform om betalingen te doen. De koopovereenkomst wordt gedaan tussen verkoper en koper en Linkpay staat hier niet tussen. Wel geven we na betaling contactgegevens door van de verkoper, waardoor problemen onderling kunnen worden opgelost.
Stuur een e-mail naar info@linkpay.nl, of vul het contactformulier in om het account te beëindigen.

Het account wordt dan door ons beëindigd. De gebruikte betaalcode zal een bepaalde termijn in 'quarantaine' worden gezet zodat een ander account deze niet kan registreren.

Let hierbij op dat alleen het account bij Linkpay is beëindigd. Ga naar Mollie als daarmee de overeenkomst moet worden beëindigd.