Jong Sterk in jouw school

Kinderen en jongeren ervaren op school in steeds grotere mate stress en depressieve gevoelens. Ze hebben gebrek aan zelfvertrouwen en veel onrust in hun hoofd. Dit staat een goede leerontwikkeling in de weg maar zorgt ook voor veel mentale klachten op steeds jongere leeftijd.

Het huidige onderwijssysteem is over zijn houdbaarheidsdatum heen. We leiden kinderen op voor banen die straks helemaal niet meer bestaan. Dat besef is inmiddels wel collectief aan het indalen. Maar zomaar een nieuwe systeem opzetten is onbegonnen werk.

Ondertussen zitten we wel met de problemen die dit falende systeem voortbrengt.

Overspannen leraren door veel te hoge werkdruk, meer thuiszitters dan ooit en enorme problematiek in de jeugdzorg met veel ineffecientie en ellenlange wachttijden. 

Iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen manier en heeft unieke kwaliteiten. Het is tijd om te gaan leren hoe jongeren hun eigen kwaliteiten en potentieel optimaal gaan benutten. Hoe ze hun belemmerende overtuigingen en blokkades kunnen oplossen en zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen. 

Jongeren hebben het moeilijk. Ze zijn mentaal in de war, voelen dat ze falen in het systeem, zijn gestresst door social media pressure en hebben vaak jong al depressieve klachten. We leren ze op school niet hoe ze hun hoofd rustig kunnen maken, hoe ze angsten oplossen, hoe ze zelfvertrouwen vergroten, etc. Daardoor praten ze er niet over, lopen ze vast en vertonen ze ongewenst gedrag. Agressie, terugtrekken, ontwijken en noem maar op.Een als ze uiteindelijk (eigenlijk al te laat) om hulp willen of durven vragen dan lopen ze tegen ellenlange wachtlijsten aan. 

Het is tijd dat jongeren in het onderwijs gaan leren hoe ze mentaal vitaal worden en blijven. Hoe ze zelf de verantwoordelijkheid kunnen (en moeten) nemen over hun toekomst, hun succes en hun geluk. Er zijn hele praktische, niet ingewikkelde tools die we ze kunnen leren. 

Maar laten we niet pas ingrijpen als het te laat is. PREVENTIE VOORKOMT MENTALE UITVAL.

Maar we gaan nog een stapje verder. Ervaring en wetenschap leert ons dat jongeren zich veel meer op hun gemak voelen bij leeftijdsgenoten. Ze zitten niet te wachten op de goede bedoelingen van betwetende volwassenen. Ze zoeken aansluiting en sociale veiliegheid bij elkaar.

Daarom leiden wij jongeren zelf op tot JongSterk Coaches.

Zij kunnen de tools die ze zelf hebben geleerd en toegepast in onze training na een korte oefenperiode inzetten om hun leeftijdsgenoten te helpen blokkades op te lossen en inspireren het beste uit zichzelf te halen.

 

Voorwaarden voor de training:

- minimaal 2 onderwijsprofessionals uit de school ( waarvan het liefst 1 uit het zorgteam zoals intern begeleider of zorgcoördinator)

- minimaal 4 en maximaal 10 leerlingen die het leuk lijkt om anderen te helpen mentaal vitaal te worden en die een dag lessen kunnen missen om aan het programma deel te nemen.

- toestemming van de ouders voor deelname

 

In de dagtraining komen aan bod: 

- stress oplossen

- belemmerende overtuigingen elimineren

- zelfvertrouwen ontwikkelen

- groei mindset toepassen

- breinkennis toepassen

- hun missie te vinden

- doelen te formuleren en bereiken

In jouw eigen school maak je je wellicht zorgen over je leerlingen. Ze zijn gespannen, onzeker, faalangstig en soms zelfs depressief. Je gunt ze zo graag rust in hun hoofd en zelfvertrouwen. Dat ze lekker in hun vel zitten en goed presteren op school. Hoe fijn zou het zijn als je ze dat ook echt kunt bieden. 

DIT ZOU WELEENS DE OPLOSSING KUNNEN ZIJN WAAR JIJ AL DIE TIJD NAAR HEBT GEZOCHT.

In het JongSterk programma zitten heel veel coachingtools waar jongeren direct wat aan hebben en mee kunnen werken. De tools leveren stuk voor stuk direct resultaat op. Ze zijn praktisch en worden steeds meteen na het aanleren ook geoefend. Het is een zeer intensieve 8 uur durende dagtraining. 

Na de training gaan de JongSterk coaches eerst een korte periode van ongeveer 2 maanden op elkaar oefenen en vervolgens kunnen ze hun leeftijdsgenoten echt gaan helpen. Bij elke training worden verplicht ook 2 docenten opgeleid, die de jongeren kunnen begeleiden als achterwacht en doorverwijzer.

Praktische informatie:

De kosten bedragen 350 € per deelnemende leerling of onderwijsprofessional.

De trainingsgroep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 personen. Zo is er een veilige sfeer, veel betrokkenheid en voldoende ruimte voor oefening en interactie.

De training wordt op school gegeven liefst in 1 gehele dag, maar er kan ook voor 2 halve dagen gekozen worden. 

Verder worden de reiskosten in rekening gebracht en dient de ontvangende school te zorgen voor een lunch en koffie/thee.

Een éénmalige terugkoppelbijeenkomst van 3 uur ongeveer 2 maanden na de training hoort bij dit traject. Deze is bedoeld voor het stellen van vragen, het finetunen van de oefeningen en het oefenen van de coachings. Kosten hiervoor zijn 500 € voor de complete groep.

Optioneel kan gekozen worden voor een jaarlijkse opfrisbijeenkomst. 

 


Je gaat een betaling doen aan Bewegen aan Zee B.V.. Vul het onderstaande formulier in. Je wordt daarna direct doorgestuurd naar de bankomgeving.

350,00


Op alle betalingen zijn de Algemene Voorwaarden van Linkpay van toepassing.