ervaringscoaching mentale apk

Tijd voor een mentale APK

Een APK voor de auto is heel normaal. Een keer per jaar laat je checken of alles nog veilig is en naar behoren functioneert. Helaas zorgen we voor onze auto’s vaak beter dan voor ons zelf. Een algemene periodieke keuring om je mentale vitaliteit te optimaliseren zouden we allemaal wel kunnen gebruiken.

Goede voornemens

We zitten in het algemeen vol goede voornemens: we proberen voldoende te bewegen, gezonder te eten, bewuster te leven. Als we last van ons lijf hebben gaan we naar de huisarts, soms zelfs naar een fysiotherapeut of andere specialist.
Daarnaast geven we een heleboel geld uit aan ons uiterlijk. Waarom gaan we wel twee keer per jaar naar de tandarts maar niet naar een mentale coach? Haren, nagels, make-up, tanden, huidbehandelingen, de euro’s vliegen de deur uit om er goed uit te zien. Waarom vinden we onze binnenkant, ons welbevinden niet minstens zo belangrijk. Omdat we tot voor kort niet goed wisten hoe we invloed konden krijgen op de plasticiteit van ons brein. Dit is nog een vrij nieuw begrip.

Reconsolidatie

Het opnieuw opslaan van herinneringen noemen we reconsolidatie.Uit recent onderzoek is gebleken dat herinneringen vervormbaar zijn. Met onze waarneming, ons zien, horen, voelen, proeven en ruiken kleuren we ons verleden, heden en de toekomst voortdurend.

Als iets anders verloopt dan je had verwacht dan maak je daarvan in je brein een nieuw plaatje of filmpje. Maar dat kan je brein ook voor momenten uit het verleden en dat is uitstekend nieuws!

Het geeft ons namelijk de mogelijkheid om nare herinneringen, waar we in het NU last van hebben ook te kunnen veranderen. Angsten, trauma’s maar ook toekomstige doemscenario’s; kortom alles wat negatief gekleurd is kan worden veranderd. Aangepast naar hoe jij het hebben wilt.

Elke keer als je aan een situatie denkt uit het verleden, slaat je brein deze herinnering opnieuw op met de emoties die je toen voelde of de staat waarin je je op dat moment voelt. Dus eigenlijk denk je niet meer aan de allereerste keer (de allereerste herinnering), maar aan de vorige keer dat je eraan dacht.

Plastisch en vervormbaar

Nadat herinneringen geactiveerd zijn, zijn ze enkele uren instabiel en dus plastisch en vervormbaar. Bij mensen is dat 24 uur het geval, denken de onderzoekers. In die periode kan de herinnering worden aangepast waardoor mensen zich gebeurtenissen later anders herinneren.

Je brein kleurt als het ware je herinneringen.

Er zijn veel manieren om je herinnering te veranderen. Je kunt het beeld veranderen, of het geluid, het gevoel, de geur of de smaak, zelfs de gedachte kunt je wijzigen.

Mentale gezondheid

Veel mensen onderschatten de kracht van mentale gezondheid. Daar begint het namelijk allemaal mee. Als je enorm gestresst bent, of angstig bijvoorbeeld dan heb je in je hoofd helemaal geen ruimte om voor je lijf te zorgen. Gewoontes, aannames, gedachten, emoties, oordelen, hoe ga je daarmee aan de gang? Hoe krijg je daar zelf grip op of beter nog controle over. Hoe kun je leren de nare belevingen op te lossen en zo weer open te staan voor het positieve. Hoe kun je je eigen geluk pakken en houden?

Niet oplossen maar er mee leren omgaan

Helaas leren we niet op school hoe we onze nare emoties oplossen. We leren ermee om te gaan. Hoe we ons gedrag aanpassen. Maar wat er met onze beleving gebeurt, de oorzaak van het gedrag, hoe onze innerlijke strategieën positief te beïnvloeden zijn, dat leren we niet.

Unieke beleving

De unieke beleving van de persoon zelf is waar alles mee begint. We kunnen leren hoe we onze nare gevoelens, gedachten, geluiden en beelden kunnen neutraliseren zonder de inhoud te hoeven delen van onze problemen. Per fragment wordt met de kracht van de fantasie gefocust op de nare beleving. Deze wordt vervolgens op de unieke manier die de persoon zelf bedenkt verwijderd zodat er plaats komt om er een positieve beleving voor in de plaats te zetten. De MatriXmethode heet deze manier van omdenken in je brein, zodat je zelf regisseur wordt over je eigen beleving.

De MatriXmethode

De MatriXmethode wordt succesvol ingezet bij trauma’s, angsten, nare emoties en pijnklachten en volle hoofden. Bij Hooggevoelighied, hoogbegaafdheid, ADHD, ADD, stress, burn-out en onzekerheid. Maar ook bij frustratie, rouw, verdriet, woede en onmacht gevoelens.

Jeugdzorg medewerkers, huisarts praktijkondersteuners, leerkrachten, politieagenten, psychologen, intern begeleiders, HR medewerkers, verpleegkundigen, etc.  passen de methode met veel succes al toe in hun dagelijkse praktijk.

Wil je ervaren wat een mentale APK voor jou kan betekenen?

Boek een consult van 15 minuten om te ervaren wat de MatriXmethode inhoudt. 

Je zult direct verschil voelen en ook weten of het wel of niet bij je past

De eerste 5 minuten brengen we je hulpvraag/ vragen in kaart en de overige 10 minuten gebruiken we om 1 nare beleving op te lossen. Gemiddeld duurt 1 fragment ongeveer 10 minuten.

 


Je gaat een betaling doen aan Bewegen aan Zee B.V.. Vul het onderstaande formulier in. Je wordt daarna direct doorgestuurd naar de bankomgeving.

25,00


Op alle betalingen zijn de Algemene Voorwaarden van Linkpay van toepassing.