Betaalverzoek sturen

Een zakelijk betaalverzoek sturen met Linkpay doe je veilig en snel via e-mail, WhatsApp of SMS. Een betaalverzoek versturen kan ook door een QR-code aan te maken die de klant vanaf jouw mobiel kan scannen. In alle gevallen komt de klant in de eigen, vertrouwde bankomgeving terecht om online te betalen. Als er online betalingen ontvangen worden, krijg jij daar telkens een bericht van. Die berichtgeving (pushberichten) regel je zelf makkelijk in de instellingen van jouw eigen account. Je draait zelf aan de knoppen. De betaalmogelijkheden van LinkPay zijn dan ook veilig, zeker en snel.

Een betaallink versturen kan per persoon, maar ook aan een heel bestand in één keer. De betaallinks werken ook als je ze deelt op social media zoals Facebook, LinkedIn of Pinterest. De QR-code kan afgedrukt worden op een factuur, maar ook worden gebruikt op jouw mobiele apparaat zodat de klant deze kan scannen en betalen. LinkPay werkt samen met veel verschillende programma’s en als het nodig is, kunnen we speciaal voor jou een interface ontwikkelen zodat jij op alle mogelijke manieren een betaalverzoek kunt sturen naar jouw klanten.

Hoe werkt een betaalverzoek?

Zoals gezegd kun je een betaalverzoek die je met LinkPay hebt aangemaakt als betaallink versturen met uitleg via e-mail, WhatsApp of SMS. Dat kun je voor één persoon doen, maar je kunt ook een heel bestand in één keer uploaden.

Heb je geen klanten- of ledenbestand? Of weet je niet wie er gaat betalen of sponsoren? Dan kun je een openbare betaallink aanmaken. Die gebruik je in een e-mail of plaats je met uitleg op social media of je eigen website.

Een voorbeeld van een betaallink:

https://linkpay.nl/mijnbedrijf/product

Jouw account krijgt een eigen unieke code. In het voorbeeld hierboven is dat 'mijnbedrijf'. Daarachter staat de betaalcode. Wanneer deze link gevolgd wordt komt de bezoeker op de productpagina. Daar staat alle informatie over het product of dienst en kan betaald worden.

Na betaling krijg jij als verkoper een e-mail dat de betaling is gedaan. In die e-mail staat alle ingevoerde informatie. Naast standaard gebruik is het ook mogelijk om voorraadbeheer te doen, extra informatie te vragen, downloads aan te bieden die pas beschikbaar komen ná betaling en facturen te sturen. Bekijk alle toepassingen die Linkpay biedt.

Ook is het mogelijk om een betaalverzoek te versturen. Deze zien er als volgt uit:

https://linkpay.nl/mijnbedrijf/2500/De omschrijving

In het voorbeeld wordt een betaling gedaan van €25,00. De omschrijving komt bij de betaling te staan. Deze link kun je bijvoorbeeld in een e-mail zetten of op een factuur.

Betaalverzoek via Whatsapp, mail en SMS

Voor het versturen van een zakelijk betaalverzoek via Whatsapp kun je simpelweg de betaallink kopiëren en plakken in een Whatsapp berichtje. Ook kun je vanuit het Linkpay dashboard direct een of meerdere betaallinks delen via Whatsapp. Je klikt dan simpelweg op een van de door jouw aangemaakte betaallinks. Als je in het overzicht van de desbetreffende betaallink bent, klik je simpelweg op het Whatsapp-icoontje bij de verschillende share-buttons en je betaalverzoek via Whatsapp is een feit! Betaalverzoekjes via Whatsapp kun je dus ook voor zakelijke doeleinden gemakkelijk en snel versturen met Linkpay.

Naast het aanmaken van een betaalverzoek via Whatsapp kun je vanuit je Linkpay dashboard de klant ook snel een betaalverzoek via mail versturen of een verzoek om te betalen met SMS. Een iDeal link sturen naar jouw klanten was nog nooit zo makkelijk!