Downloadlink

Architecten, taxateurs, bouwkundigen, fotografen en andere kunstenaars moeten soms lang wachten tot de betaling van de uitgevoerde opdracht binnen is. Denk bijvoorbeeld aan een (grafisch) ontwerp, design, foto’s of video, een uitgewerkte opdracht in Word, een tekst, een e-book, energielabel of bouwtekening. Allemaal bestanden die je gemakkelijk naar je opdrachtgever kunt uploaden. Alleen weet je dan niet zeker wanneer je de betaling ervan ontvangt. Linkpay heeft daar een oplossing voor!

Als je een bestand moet aanleveren aan je klant, gebruik dan onze downloadlink. Je uploadt gemakkelijk het bestand in Linkpay of je geeft de downloadlocatie op, zodat je bestanden kunt vrijgeven vanaf ICloud, Wetransfer, Google Drive, OneDrive, of zelfs vanaf je eigen server thuis. Direct nadat je opdrachtgever heeft betaald, krijgt deze de mogelijkheid om het bestand te downloaden. Zo weet je zeker dat jouw betaling binnen is en je opdrachtgever jouw product heeft. Kwestie van “gelijk oversteken”, waarbij jij niet op je geld hoeft te wachten.

Openbaar of selectief

Met onze betaaloplossing heb je uitgebreide mogelijkheden. Een betaallink kan openbaar gebruikt worden, waardoor deze gemakkelijk te delen is op sociale media of met QR-code gescand kan worden, bijvoorbeeld bij verkoop aan de deur. Je kunt er ook voor kiezen een betaallink (beveiligd) naar één of een selectie (bulk) van contacten te versturen.

Extra informatie bij de transactie

Wil je extra informatie van de betaler voordat hij de transactie kan starten? Dat kan heel eenvoudig door extra vragen (verplicht of optioneel) toe te voegen aan de betaalpagina. Hierdoor heb je direct alle gegevens van de betaler die je nodig hebt als er een betaling heeft plaatsgevonden.

Factuur meesturen

Linkpay kan een factuur genereren in UBL en PDF formaat met eigen nummering en layout. Maar je kunt er ook voor kiezen om een factuur uit je eigen factuurprogramma mee te sturen. Hier vertellen wij je er meer over.

Herinneringen versturen naar meerdere contacten

Verstuur je betaalverzoeken naar meerdere contacten en heeft niet ieder contact op tijd betaald? Herinneringen versturen is heel eenvoudig. Met één druk op de knop herinner je alle contacten die nog geen betaling hebben gedaan. Hier vertellen wij je er meer over.

Koppelen met onze API

De betaalverzoeken zijn gemakkelijk te versturen vanuit Linkpay. Je kunt ze ook vanuit een eigen mailprogramma, en zelfs vanuit andere software, verzenden als er een koppeling wordt gemaakt met onze API.

Eigen huisstijl gebruiken

Wil je betaallinks sturen in je eigen huisstijl? Ook dat is geen probleem. De uitstraling van de betaalpagina kan gemakkelijk met CSS aangepast worden aan jouw eigen vormgeving. Je leest er hier meer over.

Keuze betaalmethode

Je kunt zelf bepalen met welke betaalmethode je de klant wilt laten betalen. iDeal is voor Nederlandse klanten het meest bekend en betrouwbaar. Buitenlandse klanten rekenen liever af met Creditcard of Paypal. We vertellen er hier meer over.

Inzicht in transacties

Met jouw Linkpay-account heb je inzicht in alle transacties; ze zijn gemakkelijk te downloaden in Excel. Je ontvangt bij elke transactie een notificatie e-mail op het door jou opgegeven e-mailadres. Ook kun je pushberichten inschakelen, die een notificatie geven bij elke geslaagde transactie.

Nog persoonlijker

Na een succesvolle transactie wordt de klant doorgestuurd naar een “bedankpagina” van Linkpay, waarin wij laten zien dat de betaling succesvol is verlopen. Wil je het nog persoonlijker maken? De betaler kan ook doorgestuurd worden naar een pagina in jouw eigen website.