Betaallink maken

Met Linkpay kun je een betaallink maken, zonder dat je een webshop hoeft in te richten of een ingewikkeld systeem hoeft aan te schaffen. Je kunt een link naar PayPal of creditcard of een iDeal link maken en gebruiken. Er zijn veel betaalmogelijkheden met de betaallink van Linkpay. Zie hiervoor onze betaalmethodes.

Na het aanmaken van een betaallink, kun je deze daarna overal gebruiken. In een betaallink staan alle gegevens die de klant nodig heeft om de betaling te kunnen doen in zijn eigen vertrouwde bankomgeving.

Wat is een betaallink?

Een betaallink is een digitale verwijzing naar jouw bank. Je maakt een betaallink via je account bij Linkpay. De betaallink bevat verschillende gegevens:

Met deze gegevens gaat een betaling nooit verkeerd en is het altijd duidelijk waar het voor was.

Je hebt eenvoudige en uitgebreide betaallinks. Zo is het met de uitgebreide betaallink mogelijk om ook een factuur door Linkpay op te laten stellen aan de hand van de gegevens van de betalende partij. Jij krijgt van Linkpay een kopie daarvan voor jouw administratie en een maandelijks overzicht van Mollie met de gestorte bedragen.

Betaalverzoek aanmaken

Een betaalverzoek aanmaken via Linkpay gaat heel eenvoudig. Allereerst maak je een gratis Linkpay account aan. Binnen 10 minuten kun je dan beginnen met het aanmaken van je eerste betaallink.

Na het inloggen kun je vanuit het dashboard van je Linkpay account klikken op “Nieuwe betaallink aanmaken”. Vervolgens selecteer je waar het betaalverzoek voor is bedoeld, bijvoorbeeld voor de verkoop van een product of dienst, een downloadbaar digitaal product of voor het innen van contributie.

In een helder overzicht geef je onder andere aan wat de titel gaat zijn van de betaallink, welke aanduiding in de URL gaat komen, de omschrijving, het prijstype (vast of variabel bedrag), het bedrag, of het om een openbare of persoonlijke link gaat en met welke betaalmethodes de klant de betaling kan voldoen. Vervolgens klik je op “Opslaan” en je kunt gelijk je betaalverzoek sturen naar je klant.

iDEAL betaallink maken

De meest gebruikte online betaalmethode in Nederland is iDeal. Vanuit je account bij Linkpay kun je gemakkelijk en snel een iDeal betaallink maken. Binnen 10 minuten kun je al met jouw Linkpay account online betalingen ontvangen via iDeal. Je hoeft daarbij geen zorgen te maken over verborgen kosten. Je betaalt namelijk alleen voor succesvolle transacties.

Een ideal link maken gaat gemakkelijk en snel vanuit je Linkpay dashboard. Na het klikken op “Nieuwe betaallink aanmaken” en het selecteren van het soort betaalverzoek kun je onderaan het invulformulier bij “betaalmethodes” aangeven dat het om een iDeal betaallink gaat. Zo kun je met Linkpay in een handomdraai een iDeal betaalverzoek maken.

Mollie betaallink aanmaken

Wil je gemakkelijk en snel een Mollie betaallink maken om die vervolgens te versturen naar jouw klant? Geen probleem! De betalingen via Linkpay worden verzorgd door Mollie, één van de grootste Payment Service Providers van Nederland. Mollie is geautoriseerd door De Nederlandsche Bank als betaalinstelling. Betalingen worden verricht via een zogeheten “stichting derdengelden” welke is gelieerd aan Mollie. Zelfs bij een eventueel faillissement van Mollie staat het geld daar veilig en zal naar de juiste partijen worden overgemaakt.

Na het aanmaken van de betaallink kun je jouw betaalverzoek sturen naar je klant en beginnen met het sneller en overzichtelijker betalingen ontvangen.